Naptár

Február 2023
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Nyílt nap az óvodában

NYÍLT NAP AZ EVANGÉLIKUS ÓVODÁBAN!

2023. március 10-én, péntek délután 16.00 – 17.30 -ig.

 Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket gyermekeikkel együtt a békéscsabai Evangélikus Óvodában tartandó nyílt napra.

A látogatók megtekinthetik intézményünket, bepillanthatnak az óvoda életébe, játszhatnak, beszélgethetnek az óvónénikkel.

Címünk: Békéscsaba Baross utca 1-3.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Óvodai jelentkezés

Az óvodai jelentkezéshez JELENTKEZÉSI LAP kitöltése szükséges!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény hatályos rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennieEz a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2019. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik.

Óvodába jelentkezhet minden olyan, kisgyermek, aki harmadik életévét 2023. augusztus 31. napjáig betölti, és a harmadik életévének betöltése után szülei azt szeretnék, hogy az óvodába járást még a 2022/2023. nevelési év során (2022. szeptember 1-től 2023. augusztus 31-ig) megkezdhesse.

Az óvodai jelentkezéshez JELENTKEZÉSI LAP kitöltése szükséges, amely letölthető az óvoda honlapjáról. A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot az óvoda e-mail címére, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kell elektronikusan elküldeni 2022. április 4-ig.

A felvételről, valamint az óvodába felvett gyermekek csoportba való beosztásáról az óvoda vezetője dönt és legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő 30. napon értesíti a szülőt.

Ha a jelentkezők száma meghaladja a felvehető gyermekek számát, az óvoda fenntartója bizottságot szervez, amely javaslatot tesz a felvételre.

A szülő – tárgyév április 15. napjáig benyújtott – kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, különös méltánylást érdemlő esetben, újabb kérelem alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti a megyei kormányhivatal általános illetékességgel eljáró járási hivatala felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. Tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében a kérelem a tárgyév április 15. napja után is benyújtható.

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodaköteles gyermeket kellő időben az óvodába nem íratja be szabálysértést követ el.

Az óvodai jogviszony a felvételről való döntést követően (szülő értesítése) 2022. május 17-18-án, az intézmény székhelyén – a járványügyi szempontok figyelembevételével - megszervezett tényleges beiratkozással létesül.

Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat (személyazonosító igazolvány vagy útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány), továbbá a szülő (törvényes képviselő) személyazonosságát igazoló hatósági igazolványokat és lakcímet igazoló hatósági igazolványát. Sajátos nevelési igényű gyermek jelentkezése esetén az óvoda kijelöléséről szóló szakértői véleményt.

Jelentkezési lap letöltése: ITT

Óvodai nyílt nap

 
Nyílt nap az Evangélikus Óvodában!
2022. március 30-án, szerdán,
15.30-17.00 óráig 
kinyitjuk a 
Csodavár csoportunk kapuját,
ahová a 2022/23. nevelési évben várjuk, az óvodát kezdő gyermekeket 1 szülő kísérőjével!
A délutánon megismerkedhetnek az óvoda programjával és csoportban dolgozó felnőttekkel.
A játékos délutánra minden érdeklődőt szeretettel várunk!