Naptár

Május 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

FTH jelveny

Óvodai jelentkezés

Az óvodai jelentkezéshez JELENTKEZÉSI LAP kitöltése szükséges!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény hatályos rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennieEz a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2020. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik.

Óvodába jelentkezhet minden olyan kisgyermek, aki harmadik életévét 2023. augusztus 31-ig betölti, illetve azok is (férőhely függvényében) akik 2023. december 31-ig betöltik harmadik életévüket, szobatiszták és szülei azt szeretnék, hogy az óvodába járást még a 2023/2024. nevelési év során megkezdhesse.

Az óvodai jelentkezéshez JELENTKEZÉSI LAP kitöltése szükséges, amely letölthető az óvoda honlapjáról. A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot az óvoda e-mail címére, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kell elektronikusan elküldeni 2023. április 11-ig.

A felvételről az óvoda vezetője dönt és a jelentkezési határidő végétől számított 3 munkanapon belül e-mailben és levélben értesíti a szülőt.

Ha a jelentkezők száma meghaladja az óvodánkba felvehető gyermekek számát, előre meghatározott szempont szerint rangsorolja a jelentkezőket:

·       A testvér jelenleg is intézmény tanulója

·       A család az evangélikus gyülekezet aktív tagja

·       Szülők az intézményben tanultak

 

Az óvodai felvétellel kapcsolatos döntés ellen a szülő a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított 15 napon belül az óvoda vezetőjének átadott, indokolással ellátott jogorvoslati eljárást megindító kérelmet nyújthat be.

A felvételről szóló határozat kézhezvételét követően a szülők az intézmény által kijelölt időpontban tudják beíratni gyermeküket az óvodába.

Amennyiben a beiratkozás után a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek az óvodakötelezettségét külföldön szeretné teljesíteni a szülők kötelesek arról az óvodát és az Oktatási Hivatalt írásban értesíteni. 

A szülő  tárgyév április 15. napjáig benyújtott kérelme alapján, annak az évnek az augusztus 31 napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a vármegyei kormányhivatal általános illetékességgel eljáró járási hivatala felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. Tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében a kérelem a tárgyév április 15. napja után is benyújtható. Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodaköteles gyermeket kellő időben az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.

Jelentkezési lap letöltése: ITT