Naptár

Április 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Erasmus+ Projektzáró mobilitás, Marsala, Szicília

 

2022. június 12 és 17 között Szicíliában, Marsalában került sor iskolánk Erasmus + projektjének záró találkozójára, ahol öt ország három év óta szorosan együttműködő iskoláinak képviselői jöttek össze. A találkozó célja a program lezárása, a megvalósult mobilitások tapasztalatainak összegzése és azoknak a lehetőségeknek a feltárása, amelyek biztosítják a partnerségi viszony jövőbeni folytatását is.
Az izlandi koordinátor intézmény útmutatásai alapján minden délelőtt közös kiértékelő munka folyt a marsalai Pascasino gimnázium nagytermében. A végső beszámoló elkészítéséhez át kellett tekinteni az elmúlt három évet, különös tekintettel arra, hogy ezen időszak alatt a covid járvány miatt nem valósultak meg programok, vagy nem az eltervezett ütemezés szerint került rájuk sor. A projekt képi és tartalmi megjelenítéséhez kapcsolódó felületek (eTwinning) változásait minden iskola figyelemmel kísérte, de most nyílt rá lehetőség, hogy azokat közösen egyeztetve finomhangolják.
Délutánonként a projekthez kapcsolódóan kulturális programokon vehettünk részt. Egy, a fenntarthatóságot gyakorlatba is átültető pincészet, Favignana szigetének és San Vito Lo Capo városkájának gyönyörű strandja, Trapani városa és a számomra legmaradandóbb élményt nyújtó Selinunte görög templomainak romjai mutatták meg Szicília gazdag kulturális és természeti örökségének páratlanságát.
A közös élmények csapatépítő hatásait nem lehet figyelmen kívül hagyni. Így a hat ország képviselői egyetértettek abban, hogy a jövő lehetséges együttműködéseinek formáit megtalálva ezután is együtt dolgoznak majd tovább.


Dr. Técsyné Orosz Irén

erasmus1

erasmus2

erasmus3

erasmus4