Az osztályfőnökünk ötlete volt, hogy menjünk el és töltsünk el egy délutánt a Csabai Kolbászklubban, ezzel is segítve az osztály összehangolódását.
Eleinte elég szkeptikusan fogadtuk. Voltak, akik busszal mentek és voltak, akik gyalog, illetve biciklivel. Mikor odaértünk és elkezdtük, nagyon izgatottak lettünk és mindenki kivette a részét a munkából. A szíves fogadtatás után kaptunk egy kis bemutatót, hogy miként is néz ki egy disznótor, hogyan készül a kolbász. A malac részeit is volt alkalmunk megismerni, természetesen csak képletesen. Szerintem nagyon tanulságos volt, én legalábbis sokat tanultam belőle. Ezután elkezdődhetett a munka. Két részre lettünk osztva, voltak, akik a kolbászt gyúrták és voltak, akik szilvás papucsot készítettek. Mindenki nagyon élvezte és szorgosan dolgozott. Magunk fűszerezhettük, gyúrhattuk és tölthettük a kolbászt, amit ki is sütöttek nekünk és meg is ehettük. A sütit is magunk nyújtottuk, ízesítettük és formáztuk.
Szerintem nagyon tartalmasan telt ez a délután. És alkalmunk nyílt arra, hogy megtudhassuk, hogy is készül az igazi, eredeti csabai kolbász.
Kincses Lilla 9.A