Naptár

Január 2021
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

Garabonciás 2019

 

Mint minden évben, idén is, megrendezésre került városunkban a Csabai Garabonciás Napok, ezúttal a 28. alkalommal, melyen iskolánk is részt vett. Urbancsek Zalán idén a stábjával egyedi és lenyűgöző diákuniverzumunk világába kalauzolta el a diákságot. Célja az egyéniségek felfedezése, a személyiség fejlesztése volt, és stábjával a színesebbnél színesebb programokkal igyekezett bemutatni, milyen sokszínűek is vagyunk.

Az eseménysorozat a megszokott fáklyás felvonulással kezdődött, ahol az UFO-tól kezdve a rakétazsákos emberekig mindenkit meg lehetett találni egy űrhajós vezetésével. Iskolánk lelkes diákjainak köszönhetően pedig I. helyezést értünk el a felvonuláson a zsűri értékelése alapján. A fáklyást követően pedig a BSW koncertjén ugrálhatott a tömeg a Gara Cityben.

Hétfőn megkezdődtek változatos programjaink, mint például az űrséta és az other youniverse. Mindezek mellett egy unikornis póni is meglátogatott minket, és Marosi Viktor is eljött hozzánk egy közös beszélgetésre. Este pedig DJ Seladi hatalmas bulit csapott a bulisátrunkban, majd ellátogattunk az Acoustic Planetre is, hogy egy csodás koncertet hallhassunk.

Kedden a hozzánk látogatók az űrben fotózkodhattak, majd este eljött a Happening ideje. A csarnok megtelt diákokkal, hogy megnézhessék, az iskolák mivel készültek számukra. A szokásoshoz hasonlóan, most is, mindenki egy filmmel és egy tánccal készült. Filmünkben Zalán különféle űrlényekkel találta szembe magát, és a furcsábbnál furcsább helyzeteket igyekezett a saját eszközeivel megoldani, majd a végén közösen, összefogva az idegenekkel mutatta meg, hogy nem gyengeség kitűnni a sorból. Az ezt követő táncunkkal pedig igyekeztünk minél jobb hangulatot teremteni a színpadon.

Szerdán fergeteges programok részesei lehettek a diákok Mr. Banán jóvoltából, aki karaokét tartott, majd az egyik program keretében az 51-es körzetből kellett megszökniük a jelentkezőknek, hogy végül fény derüljön a láda titkára. Mindemellett ezen a napon kezdődött meg a világtörténelem legnagyobb, mai napig megoldatlan rejtvénye, hogy „Ki az a Szabó Matyi?”

Az utolsó napon az összes jelenlévő stábtag, kampányfőnök és jelölt beállt egy hatalmas körbe a Gara City közepén, jelképezve, hogy habár más iskolába járunk, mind egyek vagyunk, és mindannyiunk célja ugyanaz, hogy minél többet adhassunk a diákságnak. A szokásos zárófelvonulást követően a diákok hallhatták a jelöltek záróbeszédeit. Zalán a jellegzetességévé vált szkafanderét a földre dobva a színpadra ült, és egy nyílt, őszinte beszédet tartott, melyben elmesélte, hogy korábban nem hitte volna, hogy eljut idáig, és diáktársait is arra buzdította, hogy merjenek megmutatkozni és tenni az álmaikért. Ezt követően megkezdődött a szavazás és tűkön ülve vártuk az eredményeket. Az eredményhirdetésen pedig elhangzott az azóta sokat emlegetett 5-ös szám. Habár a város kulcsát nem hoztuk el, rengeteg élményt kaptunk helyette, melyeken az idő sem fog majd. Célunk az volt, hogy egy csodás hetet adhassunk diáktársainknak, ami a visszajelzések alapján sikerült, így mi is ugyanúgy nyertesek vagyunk. Végül pedig Zalán szavaival zárnám a beszámolót; „Ez mutatja, hogy milyen jó tanulók vagyunk, hiszen még a Garán is ötöst kaptunk.”                                                                                                             

  Mochnács Erika