Naptár

Szeptember 2017
H K Sze Cs P Szo V
1
07:30
Megjelenés ünneplőben - lányok: matrózblúz, sötét szoknya, fiúk: fehér ing, sötét nadrág. A [...]
Dátum :  2017-09-01
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

egyszazalek20160202

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

A tanévet lezáró délután a 2. b osztályban

A június 14-ei délutánt hosszú tervezgetés és nagy izgalom előzte meg, ugyanis ezen a napon a gyerekek kerékpárral vagy rollerrel érkeztek iskolába.

Ebéd után indultunk el a Kresz-parkba, hosszú kígyózó sorban, nagy feltűnést keltve a városban. Osztályunk boldogan vetette bele magát a kiépített pálya labirintusába, közben mindenki igyekezett betartani a közlekedési szabályokat. 

Rövid játszótéri játék után következett a délután másik programja: osztályunkat meghívták a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe. Itt Bali-Hatala Boglárka kalauzolt végig bennünket. Megnézhettük a hírműsorok készítésének folyamatát és igazi meglepetés volt, hogy a gyerekek kipróbálhatták a hírolvasást. Tévéműsor is készült látogatásunkról, izgatottan vártuk otthon a Híradóban leadott összeállítást. Fagylaltozás zárta ezt a szép és tartalmas délutánt.

 A nap végén még egy kihívás várt ránk: a szerkesztőségben kapott ajándék léggömbökkel eljutni iskolánkba. Csodálkozó tekintetek követtek bennünket végig az úton, ahol még néhány kidurrant léggömb is hallható volt.

Jól éreztük magunkat, emlékezetes marad ez a délután!

 

 

Gyermeknap

Június 13-án, kedden nemcsak a közelgő vakáció miatt volt vidám az alsó tagozatos gyerekek kedve, hanem változatos gyermeknapi programok gondoskodtak a jó hangulatról.

A tantermek kiürültek a nap nagy részében. Az udvaron, a tornateremben annál inkább nagyobb volt a nyüzsgés és a hangzavar.

Józsi bácsi sakk szimultán versenyén próbálhatták ügyességüket a jelentkező diákok.

Az interaktív kutyabemutató lenyűgözte a gyerekeket. Az okos kutyusokat lehetett simogatni és játszani is lehetett velük.

A tornateremben színpad várta azokat a tanulókat, akik verssel, énekkel, tánccal, hangszeres előadással megmutathatták tudásukat, és szórakoztathatták társaikat. Nagyon izgalmas volt a fellépőknek közönség előtt szerepelni. A jó produkciók után nem maradt el a vastaps.

Ebéd után szirénázó tűzoltóautó várta a kíváncsi gyerekeket. Nemcsak kívülről, hanem belülről is megnézhették a csillogó, piros kocsit.

A programot az amerikai foci bemutató zárta. Ki is próbálhatták a labda elkapást, dobást, cselezést a gyerekek. A védőfelszerelést is fel lehetett próbálni. A focisták csak autogramadás után köszönhettek el az iskolától.

A vakító nyári napsütésben a szülői munkaközösség ajándékával, jégkrémmel hűthették le magukat a gyermeknapon az alsós diákok.

Reméljük, jól érezték magukat a gyerekek és emlékezetes élményekkel tértek haza.

 

DÍJÁTADÓ

Az országos tanulmányi versenyek Békés megyei fordulóin I-III. helyezést elért diákok és felkészítő pedagógusaik számára megrendezett díjátadó ünnepségen Horváth Kristóf 5.b osztályos tanulónk is ott volt, tanárával, Fazekas Attilánéval együtt.

 Az elért eredményekhez ismételten szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!
OKTATÁSI HIVATAL Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ

 Bővebben: DÍJÁTADÓBővebben: DÍJÁTADÓBővebben: DÍJÁTADÓBővebben: DÍJÁTADÓBővebben: DÍJÁTADÓ