Naptár

Szeptember 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

Gólyatábor

Már hagyománnyá vált kollégiumunkban az újonnan érkező diákoknak megrendezett gólyatábor, ahol lehetőségük van jobban megismerni egymást és leendő ,,otthonukat". Idén is jó hangulatban telt a két nap, a Diáktanács szervezésében városnézésen, csapatépítésen és közös éneklésen, valamint áhítaton vettek részt a kis gólyák. Betekintést nyerhettek a kollégium szokásaiba és újult erővel vághattak bele az új tanévbe.

Kollégiumi beköltözéssel kapcsolatos tájékoztatás

Terveink szerint a 9. évfolyamos diákok 2020. augusztus 30-án 10:00 -11:00 óra között költöznek be, a 10-13. évfolyamosok beköltözése pedig 2020. augusztus 31-én, hétfőn 14.00 órától 18.00 óráig lehetséges.

 

A kollégiumba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy költözhet be, erről nyilatkozatot kell majd a helyszínen kitölteni. Belépéskor mindenkin testhőmérést végzünk, a diákok csak egy hozzátartozóval léphetnek be az épületébe.


A beköltözési folyamat során kérjük a minimum 1,5 méteres védőtávolság folyamatos betartását! Kérjük a szülőket, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű maszkot biztosítsanak gyermekeiknek, mert az intézkedési terv bizonyos esetekben (csoportos együttlétek) javasolja a maszk használatát. Az intézmény bejáratánál érintésmentes fertőtlenítő adagolót szerelünk fel, amelynek használatát határozottan javasoljuk.


Kérünk mindenkit, hogy orvosi igazolást szerezzen arról, hogy egészséges, közösségbe mehet. Ha ez nem lehetséges, akkor a szülő nyilatkozatát kérjük ezzel kapcsolatban.


Az idei tanévtől kezdve a szobákban csak a hajápolással kapcsolatos elektromos eszközök használhatók, semmilyen konyhai eszközt nem lehet behozni. Továbbá csak a legszükségesebb ruhaneműt és iskolai eszközöket érdemes bepakolni.


Ezen a napon 19 órától diákgyűlést tartunk, amin a megjelenés minden diáknak kötelező, kérjük 18 óráig mindenki érkezzen meg!
Az első közös étkezés szeptember 1-jén reggelivel kezdődik.
Kívánunk sikeres együttműködést az új tanévre és Isten áldását életükre!
Békéscsaba, 2020. augusztus 25.


Kutyejné Ablonczy Katalin
kollégiumvezető

Kedves Szülők és Diákok!

 

A 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat alapján 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Hétfőtől nem kell az iskolába bejönnie a tanulóknak, mindenki maradjon otthon!

A legfontosabb teendő, hogy mindenki figyelje az e-mail postafiókját, mert ez lesz az elsődleges kommunikációs csatornánk.

Hétfő délutántól fognak megérkezni a digitális munkarend első levelei, amelyet azután folyamatosan fognak/fogtok megkapni.

A leveleket az alsó tagozatos gyerekek szüleinek, a felső tagozatra járó tanulóknak ÉS szüleinek, a középiskolába járó tanulóknak pedig maguknak a diákoknak fogjuk küldeni.

Fontos tudni azonban, hogy az e-mail cím meg nem adása, a levelek el nem olvasása nem mentesít a tanulási, beszámolási kötelezettség alól.