Március 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

egyszazalek20160202

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

Vezetőképző – Rákóczi Szövetség

2018. február 16. és 18. között megrendezésre került a Rákóczi Szövetség XXX. Kárpát-medencei Középiskolás Vezetőképzője Budapesten, a Hunguest Hotel Millenniumban. 

Érkezésünk után egyből a megnyitó következett, majd megkezdődött az első csoportfoglalkozásunk, ahol megismerhettük egymást, amihez egy hétvége nem volt teljesen elegendő, mivel az eseményen közel száz fő vett részt, diákok és tanárok egyaránt. Számtalan kreatív feladatot kaptunk, amelyek megkönnyítették az ismerkedést, és természetesen a jó hangulatunkat is megalapozták. Ez idő alatt a kísérőknek külön programjuk volt, ők a MOM Kulturális Központban a Magyar Állami Népi Együttes műsorát tekinthették meg. A második napon szemtanúi lehettünk egy kiemelten fontos eseménynek, ugyanis Németh Zsolt aláírta a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, melynek célja, hogy egymillió aláírás gyűljék össze április 3-ig a nemzeti kisebbségek jogainak védelme érdekében. Ezt követően elindultunk a városba, és a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a Magyar Nemzeti  Múzeum tárlatvezetésein vehettünk részt.

Bővebben: Vezetőképző – Rákóczi Szövetség

Beszámoló a BEG Rákóczi Szövetsége 2018. évi első havi gyűléséről

 

2017. január 17-én megtartottuk az év első gyűlését. A megjelentek között megvitatásra kerültek a következő témák: a tavaszi féléves munkaterv és a februári teendők, köztük a      BEG-bál lebonyolítása. Erre az alkalomra a Rákóczi Szövetség szervezésében a segesvári testvériskolánkból, illetve új testvérkapcsolat kialakításának céljából Nagyváradról érkeznek hozzánk diákok. A fogadásukat, a szállást és a programokat a BEG Rákóczi Szövetségének diákjai biztosítják. A bálról és a cserediákprogramról egy későbbi cikkben olvashattok bővebben. A gyűlésen szó esett még a legfontosabb feladatunkról, a Rákóczi Szövetség sikeres jövőbeli működésének biztosításáról. Idén is rengeteg színes programot tervezünk, amelyekkel szeretnénk felkelteni a fiatalok érdeklődését a szervezet iránt. Fő célként tűztük ki magunk elé, hogy új tagokat toborozzunk, és megfrissült arculattal vágjunk bele a 2018-as évbe. Bátorítunk mindenkit, hogy csatlakozzék a közösségünkhöz!

 

                                                                                               Urbancsek Zalán 9.D

 

                                                                                              a BEG Rákóczi Szövetség alelnöke