Naptár

július 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
09:00
Békéscsaba, Szeberényi tér 2.
Ezen a három napon 9:00 - 12:00 óra között várjuk Önöket. Az iskola 2018. augusztus 21-től nyitva [...]
Dátum :  2018-07-11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
09:00
Békéscsaba, Szeberényi tér 2.
Ezen a három napon 9:00 - 12:00 óra között várjuk Önöket. Az iskola 2018. augusztus 21-től nyitva [...]
Dátum :  2018-07-25
26
27
28
29
30
31

Adó 1 % 2018

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

Hétköznapok a BEG Rákóczi Szövetségének életében

2018. március 1-jén megtartottuk ez évi második gyűlésünket. Megbeszéltük a tavaszi vezetőképzők időpontjait, kijelöltük annak résztvevőit, továbbá körvonalaztuk a június eleji kárpátaljai kirándulás részleteit, ahová a nagyváradi diákokkal együtt tervezünk utazni. Ezután megnéztünk egy prezentációt a segesvári és nagyváradi cserediákokkal eltöltött napokról, majd Tóth Szilárd és Bartus Botond is beszámoltak az erdélyi tartózkodásuk élményeiről. A visszajelzések alapján mind a segesváriak, mind a mi diákjaink nagyon jól érezték magukat a befogadó, barátságos társaságban.  Elmondhatjuk, hogy a cserediákprogram keretében sikerült még jobban elmélyíteni az iskoláink közötti testvéri kapcsolatot. Az együtt töltött időnek még egy pozitív hozadéka, hogy felhívták a figyelmünket a határon túli kisebbségben élő magyarok jogainak védelmére. Úgyhogy ezúton is szeretnék minden 18. életévét beöltött személyt megkérni arra, hogy írja alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. Erre a www.jogaink.hu oldalon online is van lehetőség. Ez nekünk csak néhány kattintás, de a kisebbségben élő honfitársainknak a jövőt jelenti.
Álljunk ki a határon túli magyarok jogaiért!

Nika Miklós  11.D

Vezetőképző – Rákóczi Szövetség

2018. február 16. és 18. között megrendezésre került a Rákóczi Szövetség XXX. Kárpát-medencei Középiskolás Vezetőképzője Budapesten, a Hunguest Hotel Millenniumban. 

Érkezésünk után egyből a megnyitó következett, majd megkezdődött az első csoportfoglalkozásunk, ahol megismerhettük egymást, amihez egy hétvége nem volt teljesen elegendő, mivel az eseményen közel száz fő vett részt, diákok és tanárok egyaránt. Számtalan kreatív feladatot kaptunk, amelyek megkönnyítették az ismerkedést, és természetesen a jó hangulatunkat is megalapozták. Ez idő alatt a kísérőknek külön programjuk volt, ők a MOM Kulturális Központban a Magyar Állami Népi Együttes műsorát tekinthették meg. A második napon szemtanúi lehettünk egy kiemelten fontos eseménynek, ugyanis Németh Zsolt aláírta a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, melynek célja, hogy egymillió aláírás gyűljék össze április 3-ig a nemzeti kisebbségek jogainak védelme érdekében. Ezt követően elindultunk a városba, és a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a Magyar Nemzeti  Múzeum tárlatvezetésein vehettünk részt.

Bővebben: Vezetőképző – Rákóczi Szövetség

Beszámoló a BEG Rákóczi Szövetsége 2018. évi első havi gyűléséről

 

2017. január 17-én megtartottuk az év első gyűlését. A megjelentek között megvitatásra kerültek a következő témák: a tavaszi féléves munkaterv és a februári teendők, köztük a      BEG-bál lebonyolítása. Erre az alkalomra a Rákóczi Szövetség szervezésében a segesvári testvériskolánkból, illetve új testvérkapcsolat kialakításának céljából Nagyváradról érkeznek hozzánk diákok. A fogadásukat, a szállást és a programokat a BEG Rákóczi Szövetségének diákjai biztosítják. A bálról és a cserediákprogramról egy későbbi cikkben olvashattok bővebben. A gyűlésen szó esett még a legfontosabb feladatunkról, a Rákóczi Szövetség sikeres jövőbeli működésének biztosításáról. Idén is rengeteg színes programot tervezünk, amelyekkel szeretnénk felkelteni a fiatalok érdeklődését a szervezet iránt. Fő célként tűztük ki magunk elé, hogy új tagokat toborozzunk, és megfrissült arculattal vágjunk bele a 2018-as évbe. Bátorítunk mindenkit, hogy csatlakozzék a közösségünkhöz!

 

                                                                                               Urbancsek Zalán 9.D

 

                                                                                              a BEG Rákóczi Szövetség alelnöke

Adó 1 % 2018