Naptár

július 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Hírek

A NETFIT-ről

A Magyar Diáksport Szövetség egy olyan mérési-értékelési tesztrendszert fejlesztett ki (NETFIT - Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt), amely segítséget nyújt abban, hogy nyomon tudja követni gyermeke(i) fittségi állapotának változását a közoktatásban eltöltött évek folyamán.

A NETFIT program egészség központúsága révén az úgynevezett "HELP" filozófiát tekinti sajátjának. A HELP (segítség) angol kifejezés és egyben mozaikszó. A mozaikszó minden betűjének fontos jelentéstartalma  van a filozófia értelmezése szempontjából. Magyar nyelvre úgy fordíthatjuk, hogy: "az egészség (Health) mindenki számára (Everyone) élethosszig (Lifetime) elérhető és személyes (Personal)".

A felmérést végző pedagógus által rögzített eredmények alapján számos látványos és jól értelmezhető értékelőlapot és riportot tud előhívni a rendszerből, melyekből tájékozódhat gyermeke és a hasonló korcsoportú tanulók egészséggel összefüggő fittségéről.

A NETFIT fittségmérési rendszer négy különböző fittségi profilt különböztet meg, amely profilokhoz különböző fittségi tesztek tartoznak.

Testösszetétel és tápláltsági profil:
Testtömeg mérése – testtömeg-index (BMI)
Testmagasság mérése
Testzsírszázalék-mérése – testzsírszázalék

Aerob fittségi (állóképességi) profil:
Állóképességi ingafutás teszt (20 méter vagy 15 méter) – aerob kapacitás

Vázizomzat fittségi profil:
Ütemezett hasizom teszt – hasizomzat ereje és erő-állóképessége
Törzsemelés teszt – törzsfeszítő izmok ereje és nyújthatósága
Ütemezett fekvőtámasz teszt – felsőtest izomereje
Kézi szorítóerő mérése – kéz maximális szorító ereje
Helyből távolugrás teszt – alsó végtag robbanékony ereje

Hajlékonysági profil:
Hajlékonysági teszt – térdhajlítóizmok nyújthatósága, csípőízületi mozgásterjedelem

A rendszerrel segíteni kívánjuk Önt és családját, hogy minél egészségtudatosabban éljék mindennapjaikat és a rendszeres fizikai aktivitásra neveléssel támogassák gyermeküket fittségi és egészségi állapotuk fejlesztésében/megőrzésében.

Ha többet szeretne megtudni a NETFIT-ről, kérjük látogassa meg a Magyar Diáksport Szövetség honlapját, ahol bővebb tájékoztatást nyújtunk (www.mdsz.hu/netfit). 

Sikeres felhasználást kívánunk a Magyar Diáksport Szövetség nevében!

Hogyan tud regisztrálni a NETFIT weboldalon?

·         Miután gyermeke megkapja testnevelő tanárjától a mérési azonosítóját, lépjen be a következő weboldalra: http://www.netfitweb.hu/

·         A regisztráció gombnál tud regisztrálni.

·         A regisztráció indítása után adja meg, milyen szerepkörben kíván regisztrálni (szülő és diák is regisztrálhat).

·         A személyes adatok kitöltése mellett meg kell adnia a gyermeke mérési azonosítóját, melyet a testnevelőtől megkapott, illetve az iskoláját (iskolánk OM azonosítója: 028395).

·         Tájékoztatjuk, hogy iskolánkban minden tanuló kóddal szerepel a rendszerben, a személyes adatai, még a neve sem látható. Nem kérünk nyilatkozatot a személyes adatok megjelenítéséről.

·         Regisztrálás után figyelemmel kísérheti gyermeke mérésének eredményeit, értékelését.

·         A mérési eredményeket várhatóan május végén, június elején tekintheti meg a NETFIT weboldalon.