Naptár

Március 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Hírek

Átadták iskolánk sportcsarnokát

Április utolsó napján átadták rendeltetésének a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokot, melyet Gáncs Péter püspök szentelt meg. A Kistemplom és az esperesi hivatal közelségében felépült kilenc méter belmagasságú modern épületben kialakított játéktér alkalmas kézilabda-, kosárlabda- és röplabda-mérkőzések lebonyolítására, de a mindennapokban az iskolai testnevelés órákat szolgálja. A nézőtér 350 személyt képes befogadni. Az impozáns csarnokban konditermet, számos öltözőt, orvosi és tanári szobát is kialakítottak.

- Napjainkban nagyon fontos az embereknek a test épsége, és fontos a szabadidő hasznos és egészséges eltöltése. Míg a középkorban, Luther korában az emberek a kárhozattól féltek, ma leginkább attól, hogy kövérek, betegek lesznek és elveszítik fiatalságukat. Oly sokan nagy energiát és pénzt fektetnek testük szépségébe. Eközben barátságok, kapcsolatok alakulnak ki, vagy a közös feladat elmélyíti a már meglévő barátságokat. Gondoljunk csak a csapatsportokra: az együtt küzdés és a közös győzelem mennyi felejthetetlen pillanatot hozhat. Ez a sportcsarnok erre hivatott, hogy építse, szépítse a testet, barátságokat, tiszta emberi kapcsolatokat teremtsen, egészséges küzdelmet hozzon - emelte ki ünnepi köszöntőjében Köveskúti Péter, a Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium igazgatója, miután az ünneplő sok százfős tömeg a templomból a sportcsarnokba vonult. Korábban, a Kistemplomban a helyi politikai elit jelenlétében megtartott istentiszteleten Gáncs Péter püspök is hasonlóról beszélt igehirdetésében.

Az új Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok előtt a nemzeti színű szalagot hálaadás és áldáskérés mellett Gáncs Péter püspök és Köveskúti Péter iskolaigazgató vágta át. Az utóbbi pár hónapban próbaüzemben működő csarnokban az ünnepség folytatásában természetesen már a sporté volt a főszerep. Élő flashmobot (villámcsődületet) szerveztek ide, legalább száz diák - a legkisebbektől az érettségire készülőkig - foglalta el a játékteret és táncolt önfeledten. A sportbemutató csúcsán békéscsabai tornászlányok (az iskola növendékei és leendő tanulói) mutatták be látványos zenés koreográfiájukat, hatalmas sikert aratva. A nap egy bemutató kézilabda-mérkőzéssel ért véget. Szegfű Katalin

További információért: B E S

flashmob

b_722_0_0_00_images_cikkek2017_avat1.jpgb_722_0_0_00_images_cikkek2017_170430_sportcsarnokatadas30-800x445.jpg