Június 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Mindenki jól van - bemutató lap

 Filmklub Extra Szülőknek

"Hogyan neveljünk boldog, kiegyensúlyozott gyerekeket? Milyen lesz a kapcsolatunk idős korunkban a gyerekeinkkel? Öt példa, hogyan kerüljük el a szülői buktatókat....."
A fenti kérdések nem egy "amerikai felmérés" alapkérdései, s nem is úgy kezdődik, hogy "brit tudósok bebizonyították, hogy...." Egyszerűen egy kedves, élete alkonyán járó öt gyerekes olasz családapa tapasztalatait bemutató film: mi történik, ha egy szülő hosszú idő után újra meglátogatja gyerekeit Olaszország szerte. Jutalomjáték a főszerepet alakító örökifjú Marcello Mastroianninak, elgondolkodtató tanulság nekünk, szülőknek.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Mindenki jól van

(Stanno tutti bene)

olasz-francia filmdráma, 118 perc, 1990

rendező: Giuseppe Tornatore
zeneszerző: Ennio Morricone

szereplők:
Marcello Mastroianni (Matteo Scuro)
Marino Cenna (Canio)
Michéle Morgan (Nő a vonaton)

 

A becsületben megőszült operarajongó nagyapa, Matteo Scuro nagyon várja már öt gyermeke és unokái esedékes nyári látogatását és a velük való együtt nyaralást. Mikor a megbeszélt napra senki sem jön el, elhatározza, hogy maga keresi fel őket. Öt gyermeke után járva Nápolytól Torinóig beutazza szinte egész Itáliát. Útja során az országnak olyan arca tárul fel, amely nem kerül az újságok címoldalára, és amelyet sosem látni a televízióban. Gyerekei élete is nagyon különbözik attól, amiről Matteónak eddig tudomása volt – rá kell jönnie, hogy így vagy úgy, de becsapják, és valójában mindegyiküknek valamilyen takargatni valója van. Végül tragédiának kell történnie, hogy újra egyesüljön a család…