Naptár

július 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Erdei kondiverseny

Szeptember harmadik hetének időjárása alkalmatlannak tűnt egy szabadtéri sportesemény megrendezésére. A kitűzött napon, 18-án, felhős és barátságtalan volt az idő, de a verseny kezdetekor már ragyogva sütött ránk a nap. Két év után újra elérkezett az erdei kondiverseny - a kollégiumok közötti ügyességi vetélkedő – napja, melynek tökéletes helyszíne volt a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola Kollégiuma.
A mi intézményünkből egy leány- és két fiúcsapat indult nevelőtanárunk, Rencsi Feri bácsi kíséretében a megmérettetésre.

b_722_0_0_00_images_cikkek2014_DSC_0042.JPG

Félórás séta után érkeztünk meg a szabadtéri versenyre. Lehetőségünk adódott az akadálypálya feladatainak előzetes kipróbálására, így hatalmas lendülettel vágtunk neki az erőpróbának. Lengőtekével kezdtünk, amely során a három dobással ledöntött bábuk összege adta a pontszámot. Ezután a lányoknak és a fiúknak az egyes versenyszámokban eltérő mértékben kellett teljesíteni. A doppingot a húzódzkodás, illetve a felhúzva tartás adta, mert ezzel rengeteg energia szabadult fel bennünk. Ettől a feladattól kezdve úgy éreztük, hogy minden akadályt le tudunk győzni. Izgatottság, erő, vidámság és ambíció - ezek a szavak jellemezték csapatainkat. A további feladatok, - mint például a szökdelés a homokban, támlázás korláton, valamint a palánkon átugrás - közepes nehézségű erőpróbának bizonyultak. Végül az utolsó két versenyszám, a lépegetés az oszlopok tetején, illetve a kötélen járás szédülve bár, de könnyen ment.
 A verseny után a hagyományos uzsonnával, lilahagymás zsíros kenyérrel láttak minket vendégül. Jó teljesítményünk biztos tudatában a végeredmény nem ért váratlanul bennünket. A két BEG-es fiúcsapat közül az egyik 2. helyezést ért el (tagjai: Berta Norisz, Földi Arnold és Kiss Dániel), a másik pedig negyedik lett (Kiss Krisztián, Németh Balázs és Zsóri Dávid).
A lányok csapata (Bakos Viktória, Kovács Gréta Tünde és Szabó Brigitta) az idén revansot vett. A mi erőfeszítéseinket aranyéremmel és a kupával díjazták. A résztvevők között voltak olyanok, akik még nem indultak ilyen versenyen, ezért itt tudhatták meg, hogy mire is képesek valójában.
Köszönjük a Közgé kollégiumának, hogy ilyen csodálatos élménnyel és tapasztalatokkal gazdagodhattunk.

                                                                                     Kovács Gréta Tünde
                                                                                 13. évfolyamos kollégista
                                                                                 az I. helyezett csapat tagja

b_722_0_0_00_images_cikkek2014_DSC_0045.JPG