Naptár

Február 2023
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Házibajnokságok értékelése és díjazása

 

 A kollégiumban sokan a tanév vége közeledtének tekintik, ha az ősz óta lebonyolított sportbeli házibajnokságok eredményhirdetésére, díjazására kerül sor. Ez ugyanis április közepe táján szokott bekövetkezni.
Az idén április 20-án ejtettük szerét a szabadtéri foci, a sakk, az asztalitenisz és a csocsóbajnokságok lezárásának. Az értékelést és az összegzést szokás szerint Feri bácsi /Rencsi Ferenc/, a kollégium sportért felelős nevelőtanára tartotta, az enni-innivaló díjakat pedig Ruzsa Fanni, a DT újdonsült sportfelelőse adta át. Hagyományosan az idén is jobb minőségű, az egészségnek jót tevő csemegéket: rágcsálnivalókat, gyümölcsöket, üdítőket osztottunk ki mintegy 20 ezer forint értékben. Egyszóval a diákok kedvenceit,nem véletlen, hogy voltak, akik bevallottan ezen díjak reményében kergették a labdát az őszi esőben, hidegben,
vagy vállaltak játékvezetői teendőket. A tanulók részéről ugyanis szintén hagyomány a szervezői játékvezetői közreműködés a versenyeken. Szó ami szó, a kollégium, illetve mi nevelők rá is kényszerülünk a segítségükre. Nélkülük ugyanis kevesebb bajnokságot, versenyt tudnánk lebonyolítani.
Míg a foci továbbra is döntően fiús sportág (2-3 leány akadt eddig résztvevőként), addig sakk, és asztalitenisz vonatkozásában nemenként külön szerveztünk bajnokságot, a csocsóban pedig homogén, vagy vegyespárosok is előfordultak.
Az idei legaktívabb sportember a Vízműbe járó 13. évfolyamos Kiss Dani volt, aki amely sportágban elindult versenyzőként, azt meg is nyerte – egyéniben az asztalitenisz versenyt, Kuti Norbival párban pedig a csocsóbajnokságot. Ezen kívül ismét megnyerte az idén 2. alkalommal kiírt szuperdöntőt a kollégium abszolút bajnoka címért (sakk és asztalitenisz sportágakban kerül megrendezésre, amely során az adott sportág nemenkénti győztesei mérkőznek meg egymással). Míg sakkban Ötvös Réka révén a szebbik nem képviselője mindkétszer megrángatta az „oroszlán bajszát”, addig Dani ebben a tanévben is magabiztosan diadalmaskodott ping-pongban. A focibajnokság győztes csapatának is ő volt a kapitánya, s hogy nem csak lézengett a pályán, azt az is bizonyítja, hogy – igaz Földi Arnolddal holtversenyben – a gólkirályi címet is megszerezte. S mindezek mellett a foci és az asztalitenisz verseny lebonyolításában is segítő szerepet vállalt.
Lehet, hogy akik csak látták, s nem tudták, miért távozik Dani az eredményhirdetésről egy kosárnyi enni-innivalóval, azok akár irigykedtek is rá. De erre szokták mondani: aki tudja, csinálja utána!

Rencsi Ferenc
nevelőtanár