Naptár

Április 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

Országos Sakk Diákolimpiákon jártunk

b_722_0_0_00_images_cikkek2018_Csapataink.JPG

 

Miskolcon került megrendezésre az Országos Sakk Egyéni Diákolimpia. Iskolánkból két tanuló képviselhette Békés megyét.

Polgár Szilvia 1. b osztályos tanuló a kétnapos, kilencfordulós versenyen 6 győzelmet szerzett, többek között a későbbi ezüstérmest is legyőzve.
Sziszi a dobogóról hajszálnyira lemaradva a IV. helyen végzett, ami azért is igen figyelemre méltó eredmény, mert még jövőre is az 1. korcsoportban fog szerepelni.

Skaliczki Tamás 3. a osztályos tanulónk remek kezdés után – 3 győzelem – hullámvölgybe került, ahonnan csak a második napon sikerült kikerülnie.
4,5 pontos teljesítményével a 12. helyen végzett. A mezőny „sűrűségét” jelzi, hogy a IV. helyezettnek mindössze egy pont előnye volt Tomival szemben.
Jövőre ismét bizonyíthat ebben a korcsoportban.

 Szombathely adott otthont az Országos Sakk Csapat Diákolimpiának, ahol az alsó tagozatos korosztályban iskolánk tanulói képviselhették Békés megyét.

A Balogh Flóra, Polgár Szilvia, Seres Kitti összetételű csapat remek teljesítményt nyújtva a III. helyen zárta az első versenynapot, majd a második napon is folytatták lányaink a győzelmi sorozatot. Egészen az utolsó fordulóig. Az országos döntő utolsó mérkőzését a legelőkelőbb helyen, az 1. versenyasztalnál - ahogyan a sakkozók hívják a „menyasszonyi asztalnál” -kezdhettük meg. Budapesti ellenfelünk már  országos bajnokként ült velünk szemben, és ebben a csatában nekünk sajnos nem sikerült a pontszerzés. Súlyos árat fizettünk a vereségért: csapatunk a 11. helyre csúszott vissza. A 4. és 14. csapat között mindössze egy pont különbség volt a végelszámolásnál.

Bizakodva várjuk a következő tanévet, ahol ellenfeleink közül sokan kiöregednek ebből a korcsoportból, mi viszont még akkor is ott leszünk!

A Bánszki Norbert, Bazsó Máté, Gyenge László, Hrabovszki György, Skaliczki Tamás összetételű fiú csapatunknak a rendkívül erős - korosztályos válogatott versenyzőket, Európa bajnokot felvonultató - mezőnyben 10 csapatot sikerült megelőznie, ami az előző évi Békés megyei csapatokhoz képest nagy előrelépés, de sokat kell még dolgozni azért, hogy jövőre magasabb célt tűzhessünk ki magunk elé.

Kimagaslóan versenyzett Balogh Flóra és Bazsó Máté, akik a tábladíjért folyó küzdelemben a II. helyen végeztek.

Köszönetünket fejezzük ki Petró Józsefnek a Békés Megyei Sakkszövetség elnökének, aki jelentős szakmai iránymutatással segíti az iskolánkban folyó sakkoktatást.

Köszönjük iskolánknak, hogy részt vehettünk a fenti versenyeken.

 

Bordás Andrea
tanító
sakkpalota-oktató