Naptár

Április 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Sakkpalota vitézei bevették a Budai Várat

   2015. október 17-én a Várkert Bazárban került megrendezésre az első Világsakkfesztivál.

   A rendezvény megálmodója Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkjátékosa volt, aki 26 éven át vezette a világranglistát, majd tavalyi visszavonulása után figyelmét az általa kidolgozott Sakkpalota oktatási program felé fordította.

   Iskolánkban az elmúlt tanévben vezettük be ezt a komplex oktatási programot, és a gyerekek körében az első perctől kezdve nagy sikert aratott, hiszen az ismereteket egy egészen új módon sajátítják el, emellett pedig remekül megtanulnak sakkozni is.

   A nálunk folyó munkáról Polgár Judit elismeréssel nyilatkozott, és kis csapatunkat felkérték, hogy tartsunk egy bemutatót a Világsakkfesztiválon.

b_722_0_0_00_images_IMG_3582.JPG

  

13 tanulóval kezdtük meg a felkészülést szeptember elején, és az egy hónapnyi próbafolyamat végén készen álltunk produkciónk bemutatására: a Rap Sakk elkészült.

Műsorunk egy pici szeletet mutatott meg abból a tudásból, amelyre az elmúlt tanévben szert tettünk. Mindezt rap zenére, mozogva, táncolva, mosolygósan, vidáman, jókedvűen, a fellépés minden pillanatát élvezve.

Színpadi produkciónk nagy sikert aratott, tanulóink vastaps kíséretében vonulhattak le a színpadról, melynek széléről Polgár Judit és Seszták Miklós miniszter úr figyelte műsorunkat.

    A nap hátralévő része már a felhőtlen szórakozásé volt. Sakkos játékok egész sora a Sakkpalota sétányon, ahol az összegyűjtött tallérokat ajándékokra válthatták a gyerekek. A mieink igen szorgalmasak voltak, hiszen szatyornyi ajándékkal térhettek haza mindannyian.

Interaktív sakkdalt írhattak Hajós Andrással, marcipán sakktáblát készíthettek figurákkal, volt sakkverseny, több szimultán, kézműves helyszínek, Samsung Smart digitális sakkoktató program, sakklépcső vetélkedő, sakktanulás Polgár Zsófival, és persze sok-sok sakktábla, melyekhez bárki leülhetett egy-egy partira.

Délután került megrendezésre a Highlander Kupa, melynek egyik résztvevője a kilencszeres sakk Oscar-díjas élő legenda, Anatolij Karpov volt. Minden sakkot szerető ember számára nagy élmény volt az ő játékát karnyújtásnyi közelségből figyelni.

    A programot egy közös tortázással zárták a Polgár lányok, ekkor volt lehetőségünk néhány közös fotót készíteni Judittal.

    Eseménydús, szép napnak voltunk a részesei, életre szóló élményekkel gazdagodtunk.

   A munkát pedig folytatjuk tovább, hiszen a mi közös jelszavunkat már az elsős Sakkpalota lakói is tanulgatják:

 

„Aki végigmegy és sose adja fel,

az kap majd koronát.

Aki hűséges és szabályosan küzd,

arra ott fent jutalom vár.”

                                                                                                             (Pintér Béla)

                                                                                                        Bordás Andrea                                        

                                                                                                             tanító