Naptár

Augusztus 2022
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Karácsony a kollégiumban

 

Idén is - mint minden évben – a 12. évfolyam rendezte az év egyik legrangosabb eseményét, a karácsonyt.
Már hetekkel a neves nap előtt elkezdtük az előkészületeket, így minden részletre oda tudtunk figyelni, hiszen nem kevés időt és energiát igényel egy ünnepség megszervezése. A munkát felosztottuk egymás között, hogy mindenki azzal tudjon hozzájárulni, amiben a legjobb. Aki például szeret szerepelni, az inkább a műsorban vesz részt, míg, akinek a kreatív oldala az erősebb, az a díszítésben segít. Természetesen mindig vannak, akik többet dolgoznak, és vannak, akik kevesebbet, de ez a végén vissza is köszönt a jutalmazásban.

Bővebben: Karácsony a kollégiumban

Mikulás

 

A kollégiumban Mikulás alkalmából hagyomány, hogy a 10. évfolyamos diákok egy kis műsorral, és némi aprósággal lepik meg a többieket. A csoport ilyenkor erejét összegyűjtve készül a napra. Próbákat tartanak és közösen készítik el az ajándékokat. Ez összekovácsolja őket. A műsorban általában Télapónak sok megmosolyogtató kihívással kell szembenéznie, hogy végül az ajándékokkal együtt eljusson a kollégistákhoz. Ezután természetesen minden kollégista - ha jól viselkedett - megkapja a maga meglepetését.

                                                                                                    Kocsis Adrienn
                                                                                                10. évfolyamos diák

 

Egészség hete

Novemberben rendeztük meg az Egészség hetét. Az első napon Varga Dávid mentőtiszt tartott előadást és bemutatót arról, hogy mit kell egy laikus elsősegélynyújtónak tennie, amíg a mentő megérkezik. A következő napokon élményszínházi előadáson, testzsír-, testtömeg-, vércukor- és vérnyomásmérésen vehettek részt az érdeklődők. A salátakészítő versenyen 3 fős csoportok mérték össze gasztronómiai tudásukat, szépérzéküket.