2020. október 16-án, pénteken került megrendezésre iskolánkban az Erasmus+ Nap

 


Diáktársaimmal a KA229 Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázat résztvevőiként, több másik európai ország (Spanyolország, Németország, Olaszország, Horvátország és Izland) iskoláival, tanáraival és diákjaival karöltve az ENSZ által közétett Fenntartható Fejlődési Célokra próbálunk megoldást keresni az iskoláink keretein belül.
Egészség és jóllét (3. fenntarthatósági cél) volt a témája annak az első Erasmus+ mobilitásnak, amire 2020. januárjában került sor Olaszországban, ahol iskolánk 4 diákja vett részt Németh Csilla és Simon Erika tanárnő kíséretében. Az ”útravalót” hazahozván, ebből merítve rendeztük meg, mutattuk be iskolánknak ezt a célt.
Mi inkább a lelki jóllétre próbáltunk hangsúlyt fektetni és az emberi érzésekre és kapcsolatokra fókuszálni, amit a szeretetnyelveken keresztül közvetítettünk az intézmény többi tanulójának. Heteken keresztül lázasan készültünk, ötleteltünk tanáraink segítségével, hogy minél változatosabban mutassuk be a szeretetnyelvek sokszínűségét. Bátorító és kedves szavakkal ellátott lépcsőfeliratokkal, szeretetnyelveken szóló üzenőcetlikkel és fotófallal szereztünk örömet a diákoknak. Kezdeményezésünkkel felpezsdítettük az iskolai közösségi életet, kihangsúlyoztuk a témánk fontosságát, valamint az érdeklődőknek személyes élményeinkkel kiegészítve meséltünk az Erasmus+ programról.
Iskolánkban hatalmas sikert aratott az Erasmus+ Nap, minden szünetben rengetegen kerestek meg minket, illetve látogatták meg kis standunkat. Így örömmel mondhatom, hogy jövőre még több odaadással és programmal fogunk készülni a diáktársainknak.

Kacsirek Nóra 11.D

 

Videó megtekintése

 

1.1

1.2

13