Év végi kiállítás

Az idén is nagy sikert aratott az alapfokú művészetoktatásra járó gyerekek év végi kiállítása az Evangélikus Gimnázium aulájában.

Szemet gyönyörködtető látvány fogadta az iskolánkba betérőket júniusban. Az aulában az alapfokra járó diákok kreatív alkotásai varázsoltak el minket. Festmények, grafikák, papírmasé plasztikák, textilbábok és apró diorámák hirdetik az önkifejezés fontosságát, az alkotás örömét, amelyet az alapfokra járó gyerekek kreativitása hozott létre az év során. Az iskola közel 220 tanulójának munkáiból megnyílt kiállítás hűen tükrözi az itt folyó munka színvonalát és eredményességét.

A kiállítás megpróbált keresztmetszetet adni a tanévben végzett munkákból. Völgyesi Attiláné igazgató helyettes asszony megnyitójában megemlítette, hogy a gyermekek örömforrásának egyik legfontosabb területe a képzőművészeti alkotó tevékenység. Az önismeret, a kreatív gondolkodás fejlesztése mellett a csoportos munka értékeinek felismerését is megtapasztalhatják növendékeink. Említést tett az országos, megyei és városi versenyek, pályázatok kiemelkedő eredményeiről is. Megköszönte az alapfokon tanító tanárok - Balázs Hajnalka, Fazekas Attila, Lőrincz Juditnak és Dr. Tóthné Nagy Bea - kimagasló szakmai munkáját.

 A kiállítás június 25-ig volt látható. 

b_722_0_0_00_images_aula.jpg

b_722_0_0_00_images_alapfok2015_2.JPG