Naptár

Január 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

A festő szak bemutatkozása

Kedves Érdeklődő!
Ha ezt a szakot választod, sokszínű képzésben lesz részed! Megismerheted a hagyományos festészeti eljárásokat (egyebek mellett az akvarell-, tempera-, akril- és olajfestést), az ezekhez tartozó festésmódokat, sőt azt is megtanulhatod, hogyan készíts magadnak festéket! Az épületekhez köthető, vagyis murális technikákkal is találkozhattok, így színes üvegablakot tervezhettek, mozaikot készíthettek, szekkót festhettek.
A szakon -amellett, hogy megőrizzük a szakma alapvetően „kézműves” jellegét-, a kortárs kifejezésmódokat, eljárásokat is elsajátíthatod,azaz digitális képszerkesztéssel, összetett művészeti projektek tervezésével és megvalósításával is foglalkozunk, s ezek során bizony előfordul, hogy más műfajok területére is elkalandozunk.
Ma már alapvető követelmény, hogy a jó teljesítményt meg is kell tudni mutatni. Erre is felkészülhetsz nálunk: ha hozzánk jelentkezel, biztos lehetsz benne, hogy sokszor lesz a kezedben fényképezőgép is, hogy munkádat tartalmas nyomtatott, vagy digitális prezentációval tudd dokumentálni.
Mindezek mellett fontos még tudnod, hogy az itt szerzett kreativitás, igényesség, rendszerező képesség, célorientáltság mind olyan kompetencia, amely az élet minden területén kamatozik!
S végül, de nem utolsó sorban: az oktatás nálunk minden szakon kis létszámú csoportokban folyik, vagyis személyre szóló figyelem kíséri a munkádat. Más szóval: kíváncsiak vagyunk Rád!

Fazekas Attila