Naptár

Október 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Vezetőképző – Rákóczi Szövetség

2018. február 16. és 18. között megrendezésre került a Rákóczi Szövetség XXX. Kárpát-medencei Középiskolás Vezetőképzője Budapesten, a Hunguest Hotel Millenniumban. 

Érkezésünk után egyből a megnyitó következett, majd megkezdődött az első csoportfoglalkozásunk, ahol megismerhettük egymást, amihez egy hétvége nem volt teljesen elegendő, mivel az eseményen közel száz fő vett részt, diákok és tanárok egyaránt. Számtalan kreatív feladatot kaptunk, amelyek megkönnyítették az ismerkedést, és természetesen a jó hangulatunkat is megalapozták. Ez idő alatt a kísérőknek külön programjuk volt, ők a MOM Kulturális Központban a Magyar Állami Népi Együttes műsorát tekinthették meg. A második napon szemtanúi lehettünk egy kiemelten fontos eseménynek, ugyanis Németh Zsolt aláírta a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, melynek célja, hogy egymillió aláírás gyűljék össze április 3-ig a nemzeti kisebbségek jogainak védelme érdekében. Ezt követően elindultunk a városba, és a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a Magyar Nemzeti  Múzeum tárlatvezetésein vehettünk részt.

Mielőtt visszaindultunk a szállásra,  szabadprogramban   volt részünk, majd a vacsora után ismét csapaterősítő feladatok vártak ránk, ám ezalatt a tanárok számára egy szabadulós játékot szerveztek. Másnap reggel a szent misét követően elérkezett a hétvége legszomorúbb eseménye, a vezetőképző zárása, illetve a búcsúzás. A programoknak köszönhetően nemcsak tudásunkat gyarapíthattuk, hanem értékesebbnél értékesebb kapcsolatokat alakíthattunk ki, emellett számomra különösen nagy élmény volt újra látni azokat az embereket (ráadásul főként határon túliak), akikkel már a Rákóczi Szövetség által szervezett programok keretein belül találkozhattam korábban. Örülök, hogy egy ilyen összetartó közösséghez tartozhatom, és bármennyire is kevésnek tűnik egy hétvége, egy táborban eltöltött hét vagy néhány nap, mégis  életre szóló barátságokat köthetünk. Éppen ezért csak azt tanácsolhatom, hogy mindenki vegyen részt az ilyen programokon, mert sosem tudhatjuk mikor lesz erre a későbbiekben alkalom, és ez  olyan lehetőség, amelyet véleményem szerint nem szabad elszalasztanunk.

 

Nagy Luca 12. D

 web Gimnázium VezetőképzőRákóczi