Naptár

Január 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
09:00
5600 Békéscsaba Szeberényi tér 2.
Dátum :  2018-01-06
7
8
08:00
5600 Békéscsaba Árpád sor 22.
Dátum :  2018-01-08
9
08:00
Dátum :  2018-01-09
10
08:00
Dátum :  2018-01-10
11
08:00
Dátum :  2018-01-11
12
08:00
Dátum :  2018-01-12
13
14
15
16:00
5600 Békéscsaba Szeberényi tér 2.
Dátum :  2018-01-15
16
16:00
5600 Békéscsaba Szeberényi tér 2.
Dátum :  2018-01-16
17
16:00
5600 Békéscsaba Szeberényi tér 2.
Dátum :  2018-01-17
18
16:00
5600 Békéscsaba Szeberényi tér 2.
Dátum :  2018-01-18
19
16:00
5600 Békéscsaba Szeberényi tér 2.
Dátum :  2018-01-19
20
21
22
23
24
25
26
17:00
Dátum :  2018-01-26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Egy nap a Kolbászklubban a 11. A-val

2017. június 9-én egész napos kolbászgyúráson és múzeumlátogatáson vehettünk részt osztályommal, köszönhetően osztálytársunknak, Szaszák Szimonettnek, aki a Csabai Kolbászklub által meghirdetett fotópályázaton első helyezést ért el.

Vendégünk volt iskolánk egykori diákja, Lukoviczki Réka, a „robotlány”. Réka egy súlyos baleset következtében elveszítette a bal lábát térdtől lefelé, így műlábbal jár-kel a nagyvilágban. Tragédiája ellenére is rendkívül derűlátó, nyitott személyiség. A lábatlan blog az ő saját internetes naplója, amellyel új színt visz a blogok világába. Felvállalja a tabutémákat, olvasói betekintést nyerhetnek, milyen az élet másfél lábbal. Mindenki számára példakép lehet.

A nap további részében kolbászt és lekváros papucsot készítettünk, de nem akárhogy. Négyfős csapatokba szerveződtünk, mind a négy tagnak más-más feladata volt. A főnök irányította a beosztottat, akinek egy sállal be volt kötve a szeme, a másik két tag megfigyelte és értékelte a főnök és a beosztott munkáját, de olykor be-besegítettek a munkafolyamatokba. Az első lépés a hozzávalók kimérése, összedolgozása volt, majd a kolbásztöltő összeszerelése, és maga a töltés. Szinte zökkenőmentesen sikerült teljesítenie a feladatot minden csapatnak. A kolbászokat jóízűen elfogyasztottuk ebédre.

Délután ellátogattunk a Kolbászmúzeumba, ahol részletes képet kaptunk a disznóvágás lépéseiről, a maradék időben a húsfeldolgozó üzemet néztük meg.

Rengeteg tapasztalattal, új információval lettünk gazdagabbak a nap folyamán. Ezúton szeretném megköszönni az egész osztályom nevében a lehetőséget, a sok-sok élményt, hasznos információkat és a kellemes időtöltést!

                                                                                                                                                  Tar Cintia