Naptár

Október 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Négyévfolyamos képzés

 

Üdvözlöm a Diákokat, akik felkeresték honlapunkat!
Tisztelettel köszöntöm Szüleiket!

Már egy évtized is eltelt azóta, hogy leérettségiztek első diákjaink. Ez idő alatt sok minden történt. Változtak a tantermek, alakultak a tanmenetek. A mindenkori oktatási kormányzat újabb és újabb elképzelésekkel állt elő. Mi annyit tehettünk, tehetünk hogy ezekből a változásokból a legjobbat próbáljuk kihozni, hogy diákjaink felkészülten induljanak az életbe.

Gimnáziumi osztályaink általános tantervű osztályok. Ez annyit jelent, hogy nincs tagozat, nincs szakosodás a 9. évfolyamon. A 14 éves fiataloknál, akik nálunk kezdik gimnáziumi tanulmányaikat, még nem alakult ki, hogy humán vagy reál érdeklődésűek. Ez a döntés a 10. osztály végére tolódik ki.

Tanulóink a 10. osztály végén kerülnek először döntési helyzetbe.Ilyenkor választhatnak, hogy melyik az az irány, mely felé továbbtanulni szeretnének. Emelt szintű képzéseinkből választhatnak mégpedig saját irányuknak megfelelően. Az emelt szintű képzések során az egy évfolyamba járó tanulók kaphatnak felkészítést az emelt szintű érettségi vizsgára, akár kis létszámú csoport esetén is.


A nyelvi képzés nélkülözhetetlen gimnáziumunkban: angol, német és olasz nyelv oktatása folyik. Az igazán jók emelt nyelvi csoportokban tanulnak, és az iskolában működő BME nyelvvizsga központban nyelvvizsga bizonyítványt is szerezhetnek. A külföldi kapcsolatok (német, olasz) is segítik a nyelv elmélyítését.

A fent említett tantárgyak mellett fontosak az informatikai ismeretek is. ECDL vizsgaközpont vagyunk.

ECDL - számítástechnikai ismeretek átadása az e-társadalomba való sikeres beilleszkedés érdekében. Tanítjuk, és vizsgázhatnak is a diákok.

A tanulás mellett (néha egy kicsit helyette) jól is kell magát éreznie egy felnövekvő fiatalnak. Nagyon sok iskolai rendezvény ad erre lehetőséget, pl.: sportversenyek, 12 órás kosár, foci, gólyabál, szalagavató, munkaközösségi hetek stb.

Diákönkormányzatunk a város egyik legjobban működő szervezete, programokat, kirándulásokat szervez. Ilyen kirándulás az immár hagyományossá vált "legek kirándulása", amin a jó tanuló, vagy énekkaros vagy jó sport eredményt elért diákjaink ingyen vehetnek részt.

A tanulás mellett fontos a nevelés-neveltség is. Nem vagyunk apácazárda vagy kolostor, de vannak elvárásaink a viselkedés tekintetében is. Ilyenek többek között az emberek iránti szeretet, tisztelet, tolerancia, segítőkészség, de ezek úgy érezzük, hogy teljesíthetők.

Evangélikus keresztyén nevelés... Gyakran felmerülő kérdés, mit takar ez.
Luther Márton szerint nem lehet kötelezni az egyént arra, hogy hitre jusson, csak segíteni lehet ebben. Ez iskolánkra is jellemző: A kereteket megteremtettük - vannak hittanórák és közös áhítatok, melyeken részt is kell venni. Ezentúl a hit gyakorlása az egyénre van bízva.
Annyit kérünk, hogy diákjaink a nagy egyházi ünnepeken vegyenek részt istentiszteleti alkalmakon.

Egy ilyen tájékoztatónál sokkal többet mond a személyes benyomás. Keressenek fel minket, vagy beszéljenek olyan ismerőseikkel, akik már voltak kapcsolatban gimnáziumunkkal! Remélem, jót fognak hallani iskolánkról.
Ha az oktatás mellett a nevelést is fontosnak tartják, várjuk a jelentkezésüket.

Köveskúti Péter