Naptár

Szeptember 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

FTH jelveny

BEGIN – Egy jó kezdet az év végén

 

Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre Békéscsabán június 7-én és 8-án a Békés Megyei Evangélikus Gimnáziumok Ifjúsági Napjai rendezvény, amelyen a békéscsabai Szeberényi, a mezőberényi Petőfi, az orosházi Székács és a szarvasi Vajda evangélikus gimnázium tanulói találkozhattak, és mérhették össze ügyességüket és tudásukat péntek délelőtt sportvetélkedőn, délután pedig egy János evangéliumára épülő hittanversenyen. A helyi evangélikus kollégium adott teret és helyet annak, hogy a játéknak, szórakozásnak és egymás megismerésének az idő és a távolság se legyen akadálya. Szombat reggel pedig egy búcsú áhítattal zárult a program, amelyen a találkozó mottójának utolsó szakasza került középpontba, hiszen az esemény lelki hátterét mi más, mint egy jól ismert jánosi ige határozta meg: Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet. (Jn 14,6)

De hadd mondják el a diákok, hogy milyen is volt a találkozó:

„A versenyek után együtt töltöttünk egy kellemes nyári délutánt. Együtt énekeltünk és fociztunk az éjszakába nyúlóan. Jó volt olyan emberekkel megismerkedni, akik hozzánk hasonlóan töltik az iskolai napjaikat, hogy aztán egy újabb boldog emlékkel térhessünk vissza a hétköznapokba.” Kasnyik Zsófia (9. évfolyam)

„Megérte részt venni a találkozón, mert nem volt unalmas, kellően lekötött, és pihenésnek sem volt utolsó. Aki ott volt, megtapasztalhatta, hogy: Hol szeretet van, ott béke van, hol béke van, ott remény van, hol remény van, ott minden van.” (Szabó Balázs 10. évfolyam)

Szente-Réth Katalin