A Bűvösvölgyben jártunk

Március 6-án Debrecenbe, a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba tett látogatást a 9. D osztály. A központ három évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, hogy a kelet-magyarországi megyékből ide érkező 10-16 éves gyerekek az itt megtanultak és átéltek révén jobban megértsék a médiaintézmények működését. 

Az egész napos látogatás során gimnáziumunk 27 diákja gyakorlati foglalkozásokon vehetett részt. Készíthettek saját maguk szereplésével reggeli rádióműsort; belehelyezkedhettek egy magazinszerkesztő helyzetébe, és legyárthatták saját kiadványukat az általuk választott témában; forgathattak reklámfilmet, híradót; továbbá egy általuk kitalált történetű izgalmas filmrészletet is leforgattak, megismerve a filmművészetben használt trükkök közül a zöldhátteret és a háttérvetítéses technikát. Az előadások közül az utolsó a netbiztonságot járta körül, szót ejtve a zaklatásról, szextingről és az egyéb, a mindennapokban létező veszélyekről, melyek a tinédzserkorosztályt internetezés közben fenyegetik.
A 9. D-s diákokat két médiatanár, Szegfű Katalin és Kovács Nóra kísérte el Debrecenbe, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által fenntartott, és azzal egy épületben működő Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba, ahonnan minden diák maradandó élményekkel tért haza. Az általuk elkészített legjobb filmek hamarosan elérhetők lesznek a legismertebb videómegosztó portálon.

 

Tudósítás és fotók: Szegfű Katalin

 

csoport

 

Bűvösvölgy látogatás1Bűvösvölgy látogatás2Bűvösvölgy látogatás3

Bűvösvölgy látogatás4