Farsang

Kollégiumunkban 2015. február 16. és19. között a Diáktanács megrendezte a „Farsangi hetet”, mely minden napra tartalmas programot nyújtott a kollégistáknak. Hétfőn az érdeklődők fánkot süthettek, szerdán a Jókai Színházból érkeztek hozzánk színészek, csütörtökön közös filmezés volt a szigeten.

Szépségverseny
A legtöbb és a legnagyobb tömeget megmozgató program kedden volt. Kovács Gréta Tünde főszervező, Bátori Bernadett és Borbély Viktor segítségével, szépségversenyt rendezett a város kollégiumai között. Összesen tizenketten jelentkeztek a Jókai, a Kossuth Zsuzsanna, a Deák, és a saját kollégiumunkból. Az est meghívott házigazdája és műsorvezetője Török Péter, a Vízmű, ex-diákpolgármestere volt. A szépségverseny és vacsora után kollégiumunk lakójának, Arany Máténak a zenekara, a Hellcome, szórakoztatta a lakókat és a vendégeket, mely után ünnepélyesen kihirdették a szépségverseny eredményét. Az első helyezett Kaszanyi Éva iskolánk egyik tanulója lett, udvarhölgyei a Vízműből és a Szegyából kerültek ki. Különdíjat kapott Bozó Álmos, aki a farsangi hangulatot megfűszerezendő, női ruhába bújt.
A szépségverseny és a koncert mellett lehetőség volt arra, hogy az aulában felállított paraván előtt bárki pózolhasson néhány profi fénykép erejéig, valamint a földszinti teremben megcsodálhatták a város egyik festőjének különleges technikával, a jelenlévők szeme láttára készített munkáit. 20:15-től a szigeten egy DJ várta a bulizni vágyókat.
A Diáktanács tagjainak köszönhetően az egész délután és este rendkívül élvezetes volt. Ők gondoskodtak arról, hogy új ötleteikkel érdekesebbé tegyék a kollégista életet mindannyiunk számára!
                                                                                              Kovács Gréta Tünde

Szobaszínház
A DT-sek invitálására három fiatal színész érkezett a kollégiumunkba. Egy általuk frissen kitalált, kollégista fiatalokról szóló történetet élőben előadott dalbetétekkel tűzdeltek meg, hogy ezzel is kedvet ébresszenek a színjátszás és az előadóművészet iránt.