Naptár

Március 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

FTH jelveny

Mi óvodapedagógusok

Mi óvodapedagógusok is igyekszünk kihasználni az adódó lehetőségeket, hogy az aktuális továbbképzésekbe bekapcsolódva tágíthassuk szakmai tudásunkat és bővíthessük módszertárunkat.
Nevelőtestületünk minden tagja részt vesz az Evangélikus Hittudományi Egyetem két éves akkreditált pedagógus továbbképzésén „Pedagógus-továbbképzés egyházi iskolákban és óvodákban dolgozó pedagógusok részére” címmel, amit szombati napokon hallgatunk Szarvason.
Október 24-25-én Bajor–magyar óvodapedagógiai továbbképzésen vettünk részt Mezőberényben. Központi téma a gyermeki tevékenységekbe ágyazott evangélium volt. Megtekintettük még  a felújított Német Evangélikus Templomot, a gyülekezeti termet és látogatást tettünk a Német Nemzetiségű Katicabogár Óvodában is.

November 15-én egy nevelés nélküli munkanapot felhasználva Nagytarcsára utaztunk az Evangélikus Óvodák Országos Szakmai Napjára. Sok hasznos információt szereztünk, több hasznosítható módszert, eszközt és sok ötletet kaptunk a nap során.

November 10-én a békéscsabai Pedagógiai Műhely: Az óvodai nevelés támogatása program előadásán vettünk részt két kolléganőmmel Oláh Erika szaktanácsadó előadását hallhattuk: ”A beilleszkedési, tanulási magatartási nehézséggel küzdő gyermeke, tanulók fejlesztése az óvodában” címmel.
November 16-val megérkeztek volt nagycsoportosaink meghívói az általános iskolák első osztályaiból. Elsőként a saját iskolánk két osztályába, majd november 30-án, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola két első osztályába látogattunk el. Mindkét helyen teljesen más stílusú, de remek órákat láthattunk és örömmel hallgattuk a tanító nénik pozitív visszajelzéseit volt óvodásainkról.
Decemberben még előttünk áll a Mikulás váró műsor és a csoportok karácsonyi ünnepsége. Nagyon készülünk a hagyománnyá váló óvodai Betlehemesünk megrendezésére a kistemplomban, ahová szeretettel hívjuk és várjuk gyermekeink családjait.