Öt bajnoki cím a Békés Megyei Sakk Diákolimpiákon

 

A csapatok küzdelmeivel kezdődtek meg az idei sakk diákolimpiai versenyek Békés megyében.

Iskolánkat három csapat képviselte.

Alsó tagozatos leányaink hibátlan, 100%-os teljesítménnyel megvédték bajnoki címüket.

 A csapat tagjai: Balogh Flóra 4.a, Polgár Szilvia 2.b, Seres Kitti 4.a.

Alsó tagozatos fiú csapatunk nagyon magabiztosan nyerte meg a megyei döntőt, nekik is sikerült megvédeni a bajnoki címet. 

A csapat tagjai: Bánszki Norbert 4.a, Bazsó Máté 4.a, Hrabovszki György 4.a, Skaliczki Tamás 4.a.

 

Felső tagozatos kategóriában is elindult egy csapatunk, akik nagy örömünkre és meglepetésünkre a harmadik helyen végeztek. 

A csapat tagjai: Borbola Csaba 4.a, Gyenge Csaba 4.a, Gyenge László 4.a, Gyenge Zsombor 4.a.

A kiváló csapatbajnoki szereplés után izgatottan vártuk a Gyulán megrendezésre kerülő egyéni versenyt. Három bajnoki címben reménykedtünk. A szám meg is lett, bár kicsit másként, mint ahogy az erősorrend mutatta.

Az első korcsoportos leányok mezőnyében Polgár Szilvia nem talált legyőzőre. Nyugodt, kiegyensúlyozott játékkal biztosan védte meg bajnoki címét.

A második korcsoportos leányoknál szerettünk volna bajnokot avatni, de egy pillanatnyi megingás elég volt ahhoz, hogy Balogh Flóra fél ponttal lemaradjon róla. Meg kellett elégednünk Flóra ezüst- és Seres Kitti bronzérmével.

A második korcsoportos fiúk mezőnye volt a legnagyobb létszámú, kemény csatákat vívtak egymással a fiúk. Ezen a napon Bazsó Máté megállíthatatlannak bizonyult, és hibátlan, 100%-os teljesítményt nyújtva megérdemelten szerezte meg élete első bajnoki címét. Skaliczki Tomi csak Mátétól szenvedett vereséget, így övé lett az ezüstérem, Hrabovszki Gyurié a bronzérem. A mezőny sűrűségét jelzi, hogy a 4. és 10. hely között azonos pontszámmal álltak a versenyzők, közöttük a mezőnyérték döntötte el a helyezéseket. Bánszki Norbi 6.,Borbola Csabi 8., Roszik Máté 9. lett.

A Gyenge hármasikrek a felsősök között versenyeztek. Lackó és Csabi remek napot fogott ki, az utolsó forduló előtt már tudtuk, hogy kettőjük közül kerül majd ki a megyei bajnok. Végül Lackó nyakába került az arany-, Csabiéba az ezüstérem az 5-6. osztályosok mezőnyében. Zsombi a 10. helyen végzett.

Három egyéni bajnokunk Miskolcon, két csapatunk pedig Szombathelyen képviselheti Békés megyét az országos döntőkben.

Köszönettel tartozunk Petró Józsefnek, a Békés Megyei Sakkszövetség elnökének a szakmai irányításért, és iskolánknak, hogy biztosítja versenyzőink utazását.

Igyekezni fogunk méltó módon képviselni megyénket, városunkat, iskolánkat.

 

                                                                                                                      Bordás Andrea 

                                                                                                               tanító, Sakkpalota oktató