Naptár

Március 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

penziranytu logo

ecdl logo

bme-logo

erasplus logo 220

Creactive logo 220

FTH jelveny

Országos Sakk Diákolimpiákon jártunk

Csapat

2017. március 31. és április 2. között Szombathelyen került megrendezésre az Országos Sakk Csapat Diákolimpia, ahol Békés megyét alsó tagozatos leány kategóriában iskolánk csapata képviselte.

A közel 700 sakkozót felvonultató sakkünnepen leányainknak olyan ellenfelekkel kellett szembenézniük, mint a „sakkcsaládban” nevelkedő Karácsonyi lányok, akik közül Kata már 8 éves korában szimultánt adott a Polgár Judit által szervezett Világsakkfesztiválon.

 

Fiatal csapatunk – egy negyedikes, két másodikos, és külön szövetségi engedéllyel egy óvodás – bátran játszott, nem ijedtek meg a náluk 2-3-4 évvel idősebb versenyzőktől.

Öt csapatot sikerült a lányoknak maguk mögé utasítani. Megfogadták, hogy jövőre visszatérnek, és még szebb eredményt próbálnak meg elérni.

Külön dicséretet érdemel Balogh Flóra 2.a osztályos tanuló, aki 7 mérkőzéséből 5-öt megnyert, ezzel a tábladíjért folyó harcban 4. helyezést ért el.

A csapat tagjai voltak:

Balogh Flóra      2.a

Polgár Szilvia     óvoda

Rajtár Bianka     4.a

Seres Kitti           2.a

 Egyéni

A tavaszi szünet napjait izgalmas esemény szakította meg Balogh Flóra és Skaliczki Tamás 2.a osztályos tanulók számára, hiszen ekkor került megrendezésre Miskolcon az Országos Sakk Egyéni Diákolimpia.

Megyei bajnokként ők képviselték Békés megyét alsó tagozatos kategóriában.

600 versenyző küzdött a különböző korcsoportokban a bajnoki címekért.

Flóra győzelemmel kezdett, majd kisebb hullámvölgy után ismét felszabadultan, okosan játszva sorra szerezte a győzelmeket.

A végelszámolásnál csak rosszabb mezőnyértékkel szorult a 14. helyre, ami így is nagyszerű teljesítmény.

(Ebben a sportágban nincsenek megosztott helyezések, az országban csak egy első, egy második, egy harmadik, stb. helyezést hirdetnek. A mezőny annyira „sűrű” volt, hogy a 4. és a 17. helyezett között mindössze másfél pontnyi különbség volt.)

Tomi kissé elfogódottan, bátortalanul játszott az első napon. Neki ez volt az első olyan versenye, ahol több mint félezer sakkozó ül egy időpontban az asztaloknál.

A második versenynapra megnyugodott, ráérzett a győzelmek ízére is, végül több társát is megelőzve a 24. helyen végzett.

Büszkék vagyunk arra, hogy alsó tagozatos korcsoportban négy kategóriából háromban a mi intézményünk tagjai képviselhették Békés megyét.

Valamennyi versenyzőnk igyekezett tudása legjavát nyújtani.

Szorgalmasan és kitartóan fogunk dolgozni, hogy jövőre is ott lehessünk az ország legjobb sakkozói között.

                                                                                                     Bordás Andrea

                                                                                                          tanító

                                                                                                   Sakkpalota oktató